Lunchseminarium – Finansiering för produktbolag i tillväxt

Anna SwanérNyheter

Välkommen till Seminarium – Finansiering för produktbolag i tillväxt

  • Leverantörer som vill ha betalt i förskott
  • Kunder som vill ha långa betaltider
  • Stora order som binder mycket kapital

Detta är ett par exempel på vanliga utmaningar hos produktbolagen idag.

Ta chansen att träffa andra företagsledare och entreprenörer. Utbyt erfarenheter och idéer och ät lunch tillsammans. Acacia Finans kommer hålla en presentation på ca 20 minuter om våra erfarenheter kring tillväxtföretagens utmaningar och ge exempel på hur vi hjälpt företag och kanske kan hjälpa er?

Pengar behöver inte vara varken drivkraft eller slutmålet men det är ett medel för att växa sitt företag. Mindre företag har en utmaning som ofta hämmar tillväxt, minskar arbetsro och skapar osäkerhet i vardagen – likviditet.

Speciellt produktbolag då leverantörer inte sällan kräver förskott när ni beställer från dem samtidigt som man behöver ge generösa betaltider till sina slutkunder. Enligt färska undersökningar så får närmare 60% av småföretag i Europa (41% i Sverige) frågan om de kan tillhandahålla längre betaltider. Och drygt 50% av dem går med på detta för att de inte vill äventyra affären – trots att detta innebär stora utmaningar för de själva. Den som ligger ute med mest pengar i det här fallet är ofta produktbolaget i micro/small-segmentet.

Vi har hjälpt många bolag med lösningar för just denna problematik och hoppas att ni får glädje av att veta mer kring detta. Bland annat detta tänker vi berätta mer om den 24 oktober.

Anmälan:

Skicka e-post till oskar.malmsjo@acaciafinans.nu

Antalet platser är begränsat – Först till kvarn gäller